Zaana
Zaana
Follow Me on Pinterest
Kérdésed van? info@zaana.hu

Kalorizmus

Publikálva: 2013-11-13 09:34  Szerző: Zaandi  |  Szólj hozzá

Screen Shot 2013-11-13 at 17.50.09.pngSziasztok. Andrea vagyok. Kalorista.

Valahogy így képzelem bemutatkozó beszédemet az anonim fogyokúrázók heti meetingjén. Mert akárhogy nézzük, a túlsúly egy betegség. És nem csak abban az értelemben, ahogy százszor-ezerszer hallhatjuk orvosoktól; hogy magas vérnyomást, érrendszeri megbetegedéseket, cukorbetegséget, rákfenét okoz. Szerintem gyógyíthatatlan. Csupán ideig óráig lehetünk tünetmentesek, az épp aktuális lelkes diéta, életmódváltás, kondibérlet időtartamára. Aki hízékony, az mindig az marad. Amíg világ a világ. Az alkoholisták se gyógyulnak meg sosem, csak épp nem isznak. A túlsúlyosak sem lesznek soha soványak, max egy időre lerakják a plusz kilókat a sarokba. 

Tudom ez most elég pesszimistán hangzik, de tapaszalatból mondom. Mióta az eszemet tudom küzdök a kilókkal. Néha én vagyok nyerésben, néha ők. Napi 24 órás, évi 365 napos 100%-os önfegyelemre lenne szükségem ahhoz, hogy ledolgozzam a felesleget és megtartsam a kívánt súlyt. Nem lehet félrenézni, elbambulni, lazítani, mert egy jól sikerült hosszúhétvége és 3 havi kemény meló veszett kárba. Katasztrófa.

De ez van. Lassan elfogadom és a hozott anyagból dolgozom. Megpróbálom a legtöbbet kihozni a formám, méretem adta lehetőségekből és azon kapom magam, hogy mindenkit ilyen szemmel mérek. Nem azt ki mekkora, milyen típus, milyen a bőre, a haja stb, hanem, hogy mit lehetne kihozni belőle. A metrón, az utcán azt figyelem, kinek mit kellene változtatni magán, hogy az elsőre már-már reménytelennek tűnő esetek is áplot, csinos, NŐIES külsőt kapjanak.

Nem a ruha teszi az embert? Nem a fenét! Beszélhetünk első benyomásról, hogy mennyire fontos, beszélhetünk arról, hogy a lényeg az, ami belül van...igen, igaz. De a magunkkal szemben támasztott igényesség, a környezetünknek adott image nem belülről jön?!

Világmegváltásra tett első lépésem tehát a következő: megpróbálom kalorista sorstársaimat meggyőzni arról, hogy ha valaki nem konfekció méret, attól még lehet – sőt kötelező – csinosan öltözködni. Csinos alatt nem a zsákruhát, a 100XL-es kötött pulóvert és a cicanadrágot (bocsánat leggingset) értem. Csinos alatt nőies, jól szabott, minőségi, klasszikus értelemben vett RUHÁT értek. Trükkökkel,kiegészítőkkel és önbizalommal fűszerezve.

És, hogy ne csak a szám járjon, Kata barátnőmmel karöltve megnyitottuk a ZAANA webshopot . Erről nem beszélek, ezt meg kell nézni, ezt szeretni kell és élni a lehetősséggel, hogy szépek legyünk!

Ha tetszett a poszt, csatlakozz közösségünkhöz. Itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://zaandi.blog.hu/api/trackback/id/tr155616050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.