Zaana
Zaana
Follow Me on Pinterest
Kérdésed van? info@zaana.hu

A farmer

Publikálva: 2014-02-26 18:14  Szerző: Zaandi  |  Szólj hozzá

photo-main.jpgFarmer vásárlás nagy méretben szerintem igen nagy kihívás … a világon legnépszerűbb ruhadarab plus-size verziója az egyik legnehezebben beszerezhető áru. Másodikként követi a frusztáció-listán a fürdőruha, megkockáztatom mérettől függetlenül…

Tedd a szívedre a kezed, az évek során biztosan vettél már vagy 10-20 farmert. Csak mert volt a méretedben. De jó a szabásuk, a hosszuk, a színük? Hol kezded? Tudsz márkák közük választani? Mi a trend? Azért van remény és vannak boltok, ahol kettőnél több fazonból, színből, neadj’Isten hosszból tudsz választani. Nyilván a pénztárcádtól, stílusodtól függ, hogy mire ugrassz rá :) A Zaanaban ugyan farmer nincs, de a farmerrel ezerféleképp kombinálható szuper felsőkből nagy a választék. Ezért tartottam fontosnak, hogy ne csak a felső, de a hozzá illő nadrág is "tudományosan" legyen kiválasztva :)

Néhány dolgot érdemes tudni, ha az ember nem csak egy újabb “sehogyseáll” gatyát akar venni, hanem a változatosság kedvéért egy hordható és alkatának megfelelő darabot. Segítségedre lehet, ha tudod mekkora derékbőségre, lépés és külső hosszra van szükséged, illetve magas állású vagy „csípőfazon” áll jobban.

Szárát tekintve nagyjából 4 féle fazon létezik (és ezek variációi):

plus-size-jeans-denim-women.jpg

Boot cut: Szűk a combokon, térd környékén bővülni kezd lefelé. Eredetileg a cowboyok viselték, akik           vászonnadrágjukat a bővebb szár miatt ráhúzhatták a csizmára.

Wide leg: A fenti durvább változata, annyi különbséggel, hogy már combközépen elkezd bővülni és azt          igen határozottan teszi. Egyesek azt mondják a cipőt is el kell takarnia a lelógó szárnak.

Skinny: A cuppanós :) magáért beszél, szűk mindenhol. Csőnadrág néven is emlegetik.

Straight leg: Azaz egyenes, legklasszikusabb fazon. A skinny és a boot cut között félúton.

A derékállás plus-size témában kritikus kérdés. A magas állású egészen a köldök fölé ér, míg a normál állású valahol pont köldökmagasságban ér véget. Az alacsony derékrész, vagy csípőfazon már csak keveseknek előnyős, s a „szuperalacsony/szupercsípő” megtárgyalása nem ennek a bejegyzésnek a feladata :)

Amit viszont szabadon és ízlésedtől, vérmérsékletedtől függően variálhatsz, az a szín. Kőmosott, színes, indigó, márvány stb.

Végezetül egy-két testreszabott jótanács!

  •          A magasabb derékrész elrejti az úszógumit!
  •          A csizmanadrág (bootcut – szabás) eltereli a figyelmet a kis párnácskákról és optikailag kiegyenlíti az          alakot!
  •          A lezser, bő szabás eltakarja a problémás területeket!
  •          A sötétkék, fekete farmerek optikailag nyújtják az alakot!
  •          A hosszanti csíkozás, élvasalás, élvarrás optikailag nyújtják a lábakat!

A bejegyzés trackback címe:

https://zaandi.blog.hu/api/trackback/id/tr285833646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.